Wat we nog meer zagen in Parijs – deel 2

In het tweede en laatste deel van het overige nieuws uit Parijs kijken we naar Skoda, Opel, Mazda en de Italiaanse merken. Bij al deze fabrikanten was een bezoekje aan de stand meer dan de moeite waard, al had dat niet altijd met auto’s te maken…

Mazda: wéér een fraaie conceptcar
Bij Mazda troffen we één van de mooiste conceptcars van de show aan: de Kiyora. Deze spectaculair vormgegeven stadsauto voor de toekomst was de ster van de Mazda-stand. Daarnaast konden we kennis maken met de vernieuwde MX5, die een geslaagde facelift heeft gekregen.

Opel: ruime Insignia SportsTourer
Het belangrijkste nieuws bij Opel was de Insignia SportTourer, een zeer ruime stationwagen. Opvallend aan de Duitse auto zijn de extra achterlichten in de kofferruimte, waardoor ook met de klep open gereden kan worden.

Skoda: Octavia onder het mes
Skoda had ook een klein nieuwtje in de vorm van een gefacelifte Octavia. Geen spannende veranderingen maar het model loopt nu wel mooi in lijn met de nieuwe Superb. Skoda had het model op de Salon van Parijs willen onthullen maar helaas lekten de foto’s al een dag eerder uit.

Bella Italia: Abarth, Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lancia, Maserati en Pininfarina
Hoewel er slechts weinig tot geen nieuws te halen viel bij de Italiaanse merken, was het toch verdacht druk op de stands van de Fiat-group. Dat had alles te maken met het vele vrouwelijk schoon dat bij de bolides stond opgesteld.

Ferrari trok in de Italiaanse hoek de meeste aandacht met de nieuwe California, een heuse wereldprimeur. De coupé-cabriolet is fraai, maar oogt ook een tikje ‘zwaar’. Ontwerper Pininfarina had het model ook op de stand staan samen met de B Zero, een concept voor een elektrische stadsauto. Het model wordt op dit moment ontwikkeld in samenwerking met het Franse bedrijf Bollore.

In categorie kleine nieuwtjes waren er de Abarth 500 Esseesse, Fiat 500 Diesel (het kledingmerk welteverstaan), Lancia Ypsilon Versus, de gefacelifte Maserati Quattroporte en de Alfa Romeo Brera TI.

Bekijk ook deel 1 van ‘wat we nog meer zagen in Parijs’ en natuurlijk de vele andere nieuwsberichten die we brachten vanuit Parijs. De eerste video’s met interviews vanaf de Autosalon van Parijs staan inmiddels ook op Autokopen.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *