Vijftien Alfa Romeo’s 8C Spider naar Nederland

Alfa Romeo heeft vijftien 8C Spiders toegekend aan Nederland, dat zijn er vijf meer dan bij de verdeling van de coupé-versie. De open sportwagen wordt in een gelimiteerde oplage van in totaal vijfhonderd stuks gebouwd.

De Telegraaf meldt dat Nederland vijftien 8C Spiders krijgt toegewezen door de fabriek. Hoewel dat er meer zijn dan bij de coupé overstijgt de vraag het aanbod. Voor de dichte versie waren er ruim zeventig aanvragen, slechts tien geïnteresseerden konden uiteindelijk in de 8C stappen. Voor de Spider zijn er opnieuw tientallen aanvragen.

De toekomstige kopers moeten wel een grote portemonnee meenemen. Bij de introductie op de Autosalon van Genève in maart sprak de verkoopdirecteur nog van een prijs van 298.000 euro, 60.000 euro meer dan de coupé. Door alle slurptaxen en andere belastingmaatregelen zal de prijs waarschijnlijk riant boven de drie ton uitkomen.

In februari start de productie van de Italiaanse schone, die de ‘bekende’ 4.7 V8 met 450 pk onder de kap heeft. Pas in juni worden de eerste exemplaren in Nederland verwacht maar wie de gelukkige eigenaars worden weet Alfa Romeo Nederland nog niet.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *