Vernieuwde Alfa Romeo Giulietta wordt op 24 februari onthuld

Alfa Romeo onthult op 24 februari de vernieuwde Giulietta. Een week later maakt de auto zijn publieksdebuut op de autosalon van Genève.

De Alfa Romeo Giulietta wordt gefacelift. De hatchback krijgt het nieuwe familiegezicht aangemeten, dat als eerste op de nieuwe Giulia werd getoond. De aankondiging van de onthulling werd gedaan tijdens een presentatie voor het personeel van de Mirafiori-fabriek, waar de de Mito wordt gemaakt. Blasting News toont een foto die een van de medewerkers maakte van de sheet waarop de onthulling werd aangekondigd.

De Giulietta krijgt een bredere grille, zonder spijlen dit keer. De koplampen worden lichtjes aangepast, net als de achterlichten en bumpers. Uiteraard krijgt de auto ook het vernieuwde Alfa Romeo-logo. Binnenin verwachten we minimale aanpassingen.

Hoewel de Giulietta vorig jaar nog verbeterde 2.0 dieselmotoren kreeg, zou het zomaar kunnen dat die alweer vervangen worden door de nieuwe 2.2 JTDm-motor. Verder is zo goed als zeker dat de huidige topversie een nieuwe naam krijgt, namelijk Veloce. De naam Quadrifoglio is voortaan voorbehouden aan de absolute topsportmodellen, die zich in technisch opzicht nadrukkelijk onderscheiden van de andere uitvoeringen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *