Uitgelekt: Alfa Romeo 147-opvolger

Dit is het eerste beeld van de Alfa Romeo 147-opvolger die eind dit jaar debuteert. De foto is uitgelekt via Autoblog.it en laat de voorkant van Alfa’s nieuwste onbedekt zien.

De Alfa Romeo 147 loopt alweer negen jaar mee, dus een opvolger is hard nodig. Alfa Romeo rijdt op dit moment de laatste testronden op de Duitse Nürburgring met zwaar gecamoufleerde exemplaren. Dankzij een niet al te trouwe werknemer kunnen we nu een eerste blik op de neus werpen.

Zoals te verwachten krijgt de 147-opvolger ontwerptrekjes mee van de Mito en 8c Competizione. We zien LED-dagrijverlichting in de druppelvormige lichtunits en natuurlijk de bekend diepe Alfa-grille. De auto staat op een doorontwikkeld platform van de Fiat Bravo en Lancia Delta.

De 147-opvolger kan rekenen op de nieuwste motortechniek. De 1.4 Turbo met MultiAir-techniek in verschillende vermogensvarianten, de 1.8 TBi met 200 pk en een hele rits moderne dieselmotoren, waaronder de 1.6 MultiJet en de nieuwe 2,0 liter met 170 pk. De auto komt alleen als vijfdeurs op de markt, wie een driedeurs wil moet uitwijken naar de Mito.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *