Studiemodel Bertone: Alfa Romeo B.A.T. 11

Na ruim vijftig jaar is designhuis Bertone van plan de vierde Alfa Romeo B.A.T. te presenteren op de Salon van Genève. Een nobel streven, maar door alle problemen binnen het bedrijf is de komst van het studiemodel op de Zwitserse autoshow uiterst onzeker.

Meer dan een tekening is er voorlopig niet, en het is nog maar de vraag of we meer te zien krijgen. Vice-president Marie Jeanne Bertone heeft gezegd dat het bedrijf aanwezig is in Genève, maar later werd dat bericht weer ontkracht in een officiële persverklaring.

Het conceptmodel is, of het nu in Genève staat of niet, gebaseerd op de Alfa Romeo 8C Competizione en niet meer dan een ontwerpstudie zonder dashboard. De B.A.T. 11 is een vervolg op de B.A.T. 5, 7 en 9, studiemodellen uit de jaren ’50. Deze concepten waren bedoeld als aerodynamisch experiment, en een samenwerking tussen Bertone en Alfa Romeo. B.A.T. staat dan ook voor Berlinetta Aerodinamica Tecnica.

Bertone verkeert op dit moment in zwaar weer vanwege het ontbreken van grote opdrachten. Daardoor zijn er interne (familie)strubbelingen ontstaan en is het voortbestaan van het bedrijf onzeker. Maar al is het de laatste stuiptrekking van het beroemde Italiaanse designhuis, laat die B.A.T. 11 maar komen…

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *