Stormloop op Alfa 8C Competizione

Het besluit van Alfa Romeo om de Alfa 8C Competizione in een beperkte oplage te bouwen lijkt een beetje een luxeprobleem te worden voor het Italiaanse merk. Exclusiviteit is natuurlijk prachtig, maar de vraag naar de indrukwekkende 8C Competizione blijkt vele malen groter dan het aantal auto’s dat beschikbaar is.

Alfa heeft besloten om van de 8C Competizione maximaal 500 exemplaren te bouwen, die over de hele wereld worden verspreid. Maar alleen al in Nederland hebben 71 mensen een intentieverklaring getekend, nog voordat de eerste auto van de band is gerold – en nieuwe aanmeldingen blijven binnenkomen. Niet gek voor een auto die in Nederland dankzij BTW en BPM 220.130 euro moet gaan kosten.

De importeur gaat een selectie maken, waarbij onder meer rekening wordt gehouden met het tijdstip van aanmelding. Zo krijgen mensen die drie jaar geleden al interesse in de auto toonden, na de presentatie van het gelijknamige studiemodel op de Autosalon van Parijs, voorrang. De importeur dringt er bovendien bij het Alfa-hoofdkantoor op aan om meer exemplaren van de 8C Competizione te vervaardigen. Dat zou volgens de importeur voor de klanten geen afbreuk doen aan het exclusieve karakter van de spectaculaire auto. En natuurlijk verkoopt elke importeur liever meer auto’s dan nee.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *