Spierballen voor nieuwe Alfa 166

De compleet vernieuwde Alfa Romeo 166 maakte tijdens de IAA in Frankfurt zijn opwachting. De Nederlandse introductie van het vlaggenschip van Alfa laat dan ook niet lang meer op zich wachten.

Aan de buitenkant en met name aan de voorzijde laat de nieuwe 166 zich het best omschrijven als gespierd, en bovendien meer in overeenstemming met de vormgeving zoals we die zien bij de 147 en 156. In de achterzijde is het oude model nog goed te herkennen, al oogt dit deel van de auto een flink stuk breder. De scherpe vormen zijn compleet nieuw voor deze grootste Alfa.

De 166 is leverbaar in drie uitrustingsvarianten Sport, Elegance en Classic. Afhankelijk van het gekozen niveau kan de eigenaar kiezen uit vier verschillende dashboards, in zwart, beige of grijs. Vanzelfsprekend kan ook de lederen bekleding hierop worden afgestemd. Verder zijn een automatische klimaatcontrole en een satelliet navigatiesysteem standaard aanwezig, evenals een intelligente radio-installatie.

Breed motorengamma

In eerdere berichten had het Italiaanse merk nog niets losgelaten over de leverbare motoren en de verschillende varianten. Wat dat betreft kunnen we melden dat er keuze is uit zes verschillende krachtbronnen, waaronder vier benzinemotoren. Deze lopen in cilinderinhoud uiteen van een 2.0 liter met 150 pk tot een 3.2 liter V6 met een vermogen van 240 pk. De twee verschillende common-rail diesels leveren een vermogen van respectievelijk 150 pk en 175 pk. De laatste, de nieuwe 2.4 liter Multijet, beschikt over een maximum koppel van 385 Nm. Alle motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, met uitzondering van de 3.0 liter V6. Deze verdeelt zijn aandrijfkracht via een automatische Sportronic transmissie.

Verder zijn er onderhuids nog wat meer wijzigingen, zoals een multilink wielophanging achter en dubbele triangels voor. Zoals je bij een topmodel mag verwachten, vind je ook bij deze Alfa de nodige elektronica die de auto in het gareel houden, wanneer je het zelf even niet meer weet. Behalve drie interieurvarianten levert Alfa de 166 in drie verschillende uitvoeringen: Impression, Progression en Distinctive. Deze kun je onderling uit elkaar houden door onder meer de 16-, 17-, of 18-inch wielen.

Lekker zakelijk

Om de introductie van de nieuwe Alfa 166 te vieren, voegt de Nederlandse importeur maar gelijk twee speciale uitvoeringen aan het programma toe, namelijk de 2.0 TS en 2.4 JTD 10v Business Edition. Deze zijn gebaseerd op de Progression en hebben enkele aanvullingen op de standaarduitrusting. Nu al actiemodellen?

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *