Samenwerking Alfa Romeo en Mazda rond, nieuwe roadsters in 2015

Alles was al zo’n beetje in kannen en kruiken maar de handtekening moest nog gezet worden. Dat is nu gebeurd en dus is het definitief: Mazda en Alfa Romeo slaan de handen ineen om samen een achterwielaangedreven roadster te ontwikkelen.

Het is definitief, de handtekeningen zijn gezet: Alfa Romeo en Mazda gaan samen een roadster ontwikkelen en bouwen. Dat gebeurt grotendeels in Japan, daar worden de twee modellen in ieder geval gebouwd.

De Alfa Romeo en Mazda krijgen wel ieder een geheel eigen ontwerp én hun eigen motoren. Dat betekent dat de Mazda MX-5 waarschijnlijk de nieuwe 2.0 SkyActiv-motor krijgt en dat Alfa Romeo een nieuwe 1.8 turbomotor in de Spider hangt.

De twee roadsters krijgen achterwielaandrijving. Voor Alfa Romeo is dat een tijd geleden, de 8C Spider even buiten beschouwing gelaten is de laatste Spider met achterwielaandrijving in 1993 geproduceerd. De laatste twee modellen hadden voorwielaandrijving. Zowel de Mazda als de Alfa beloven lichtgewicht modellen te worden met een softtop. De productie start in 2015.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *