Opnieuw vertraging voor nieuwe Alfa Romeo-modellen?

Loopt het toekomstplan van Alfa Romeo opnieuw vertraging op? Daar lijkt het wel op, nu moederbedrijf Fiat in de clinch ligt met de vakbonden in Italië.

De beloofde nieuwe modellen van Alfa Romeo, waarmee het merk weer op de kaart moet worden gezet, lijken opnieuw vertraging op te lopen. De 159-opvolger Giulia en een middelgrote SUV worden de belangrijkste pijlers van het merk en verschijnen in 2015, volgens de laatste plannen.

Die plannen dreigen opnieuw vertraagd te worden door een conflict dat Fiat heeft met een dwarsliggende vakbond in Italië. Het bedrijf is zelfs van plan om de investeringen in Italiaanse fabrieken ‘on hold’ te zetten als de partijen er niet uitkomen. Topman Sergio Marchionne zegt daarover: “De herlancering van Alfa Romeo gaat door, het is aan Italië om te beslissen of ze daarvan deel willen uitmaken.”

Omdat Fiat eigenaar is van Chrysler heeft het bedrijf tal van alternatieve productielocaties. Maar een nieuw productieplan voor Alfa Romeo opzetten in fabrieken buiten Italië kost tijd. Op de komst van de 4C heeft het conflict geen invloed, de productie van dat model is al gestart.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *