Nieuwe sportieve uitvoeringen Alfa Romeo Giulia en Stelvio

Alfa Romeo presenteert twee nieuwe sportieve uitvoeringen van de Giulia en een van de Stelvio. De Nürburgring Edition op basis van de snelle Quadrifoglio-uitvoering is meest exclusieve en wordt in een oplage van 108 stuks gebouwd.

Alfa Romeo komt met twee nieuwe, sportieve uitvoeringen. De Giulia verschijnt als Veloce Ti en van zowel de Giulia Quadrifoglio als de Stelvio Quadrifoglio komt een gelimiteerde Nürburgring Edition. Om maar met die laatste te beginnen: met deze uitvoering wil het merk nogmaals de indrukwekkende rondetijden van de Quadrifoglio-versies van de Giulia en Stelvio onder de aandacht brengen. Beide auto’s zijn de snelste in hun soort op het beroemde Duitse circuit.

De NRing-versies van de 510 pk sterke Quadrifoglio-uitvoering zijn te herkennen aan de exclusief voor deze uitvoering bedachte kleur Grigio Circuito. Ook de specifieke koolstofvezel afwerking van de side skirts en spiegelkappen is een herkenningspunt. Nürburgring Edition-badges ontbreken uiteraard niet. Het interieur is voorzien van kuipstoelen met een koolstofvezel schaal, vloermatten met rode logo’s, een badge met productienummer en nóg meer koolstofvezelelementen dan de reguliere Quadrifoglio-uitvoering al heeft.

Veloce Ti

Alfa Romeo haalt voor de Giulia de naam Ti van stal. De snelle Veloce-uitvoering, met 280 pk sterke benzinemotor, wordt als Ti aangekleed met stijlelementen van de topuitvoering Quadrifoglio. Je moet dan denken aan onder andere een zwart dak, leer op het dashboard, koolstofvezel accenten aan de buiten- en binnenkant, stoelen die met leer en alcantara zijn bekleed, verlichte instaplijsten en 19 inch donkere wielen.

Beide nieuwe versies zijn vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar. Voor de NRing-editie moet je snel zijn, van zowel de Giulia als de Stelvio worden slechts 108 exemplaren gebouwd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *