Nederlandse Alfa Romeo 8C Competizione te koop

Een van de tien in Nederland verkochte Alfa Romeo’s 8C Competizione staat alweer te koop. Dit exemplaar van de exclusieve supercar, waarvan er slechts 500 zijn gebouwd, is door een dealer voor promotionele doeleinden gebruikt.

Alfa Romeo-dealer Wim Prins kocht de auto voor promotionele doeleinden. Hij heeft de 8C ingezet voor diverse activiteiten met klanten. “We hebben er veel tam-tam mee gemaakt en het heeft veel publiciteit opgeleverd”, zo zegt Prins tegen de Telegraaf. “Aan de ene kant had ik hem nooit weg moeten doen, aan de andere kant heeft de auto gediend waarvoor ik hem heb gekocht.”

Alfa Romeo Nederland kreeg slechts tien 8C’s toegewezen, terwijl er meer dan zeventig geïnteresseerden waren. De kopers moesten een speciale binding hebben met het merk en speculanten werden bij voorbaat uitgesloten. Alfa Romeo Nederland verzocht de kopers om de auto niet door te verkopen maar kon het niet verplichten.

De auto staat nu te koop bij een autohandelaar in Dordrecht, die is gespecialiseerd in occasions van Alfa Romeo en Lancia. De vraagprijs is 295.000 euro, zo’n 60.000 euro meer dan de oorspronkelijke nieuwprijs. De kilometerstand vermeldt slechts 1.500 kilometer, een buitenkansje voor de vermogende Nederlander.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *