‘Ferrari-power voor krachtigste Alfa Romeo’s’

De meest krachtige Alfa Romeo’s krijgen straks de beschikking over Ferrari-motoren. Waarschijnlijk gaat het om de zescilinder biturbomotoren die Maserati ook gebruikt.

Pas op 6 mei komt er duidelijkheid over de toekomstplannen van Alfa Romeo. Tot die tijd blijft het gissen en lekt er zo nu en dan eens wat informatie naar buiten. Persbureau Bloomberg meldt nu op basis van geheime bronnen dat de meest krachtige Alfa Romeo’s straks de beschikking krijgen over Ferrari-motoren.

Het gaat hier waarschijnlijk om de biturbo zescilinders die ook door Maserati in de Ghibli en Quattroporte worden gebruikt. Alfa gaat deze krachtbronnen toepassen in de sportieve topmodellen van de Giulia en Alfetta, oftewel: de tegenhangers van de BMW 3 en 5 Serie. Dat de Alfa’s ook daadwerkelijk die naam krijgen is overigens nog niet bevestigd door het merk. Volgens Bloomberg komen die krachtige Alfa Romeo’s pas in 2016 (of later) op de markt.  

Ondertussen doen er ook hardnekkige geruchten de ronde dat Alfa Romeo op termijn zou willen stoppen met de Mito en Giulietta. Het merk zou zich vooral op grote, sportieve en SUV-modellen willen focussen. Leuk al die geruchten, bij Alfa blijft het gewoon stil. Een groot team werkt achter de schermen hard aan ‘het nieuwe Alfa Romeo’. Tot 6 mei zal niemand bij Alfa Romeo of moederbedrijf Fiat officiële mededelingen doen over het merk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *