Einde voor Alfa Romeo GT

Alfa Romeo is gestopt met de productie van de GT. De coupé is in Nederland alleen nog maar uit voorraad leverbaar. Er komt voorlopig geen opvolger.

Het doek is gevallen voor de Alfa Romeo GT. Nu de 147-productie is gestopt omdat de opvolger Giulietta is gearriveerd betekent dat ook het einde voor de GT. De fraaie coupé is nog gebaseerd op de 156 en heeft het dashboard van de 147.

De GT kwam in 2004 op de markt en wist sindsdien in Nederland 2.600 kopers te vinden. Dit jaar meldde zich nog slechts een handvol kopers voor de GT, die nooit een ingrijpende facelift kreeg. Wel gaf Alfa Romeo het model in 2007 een kleine update met nieuwe motoren en kleine optische aanpassingen. Het productie-einde van de GT betekent ook het einde van de 1.8 16v Twin Spark-motor.

De Pomigliano d’Arco-fabriek nabij Napels, waar de GT van de band liep, produceert op dit moment alleen nog maar de 159. Vanaf volgend jaar gaat de nieuwe Fiat Panda hier gebouwd worden. Er komt geen opvolger voor de GT dus coupé-liefhebbers kunnen bij Alfa Romeo alleen terecht voor de duurdere Brera.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *