Ambitieuze toekomstplannen Alfa Romeo

Alfa Romeo moet over vijf jaar op een jaarproductie van 500.000 auto’s zitten. Nu zijn dat er nog 110.000. Een vijfdeurs Mito, twee SUV-modellen, een opvolger voor de 159 en een terugkeer op de Amerikaanse markt moeten dat doel gaan bewerkstelligen.

Fiat-topman Sergio Marchionne maakte de toekomstplannen van Alfa Romeo bekend tijdens de presentatie van het vijfjarenplan van de Italiaanse autogroep. Van alle doelstellingen van de merken van de Fiat Groep is die van Alfa Romeo het meest ambitieus. Het sportieve merk moet eind 2014 jaarlijks 500.000 auto’s produceren. De terugkeer van Alfa Romeo op de Amerikaanse in 2012 is een belangrijk onderdeel van dit plan.

Eerst het slechte nieuws: de GT verdwijnt begin 2011 van de markt en krijgt geen opvolger. Dat laatste geldt ook voor de Brera, waarvan de productie halverwege 2011 stopt. Voor de Spider houdt het daar eveneens op maar die krijgt wel een opvolger. Deze cabriolet gaat vanaf 2013 zowel in Europa als in de V.S. geproduceerd worden.

De opvolger van 159, die Giulia gaat heten, komt in 2012 als sedan en Sportwagen op de markt. Deze auto staat op een verlengd platform van de Giulietta. Verder staan er twee SUV’s in de planning die beide in V.S. geproduceerd gaan worden. Een compacte SUV komt in 2012 en een groter model staat voor 2014 gepland. Een opvolger voor de 166 komt er definitief niet. Wel verschijnt er in 2013 een vijfdeurs Mito. Deze maakt in dat jaar de overstap naar de V.S., een jaar later gevolgd door de Giulietta. In 2012 zijn de Giulia en de compacte SUV de eerste auto’s die Alfa naar Amerika brengt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *