Alfa verklapt details opvolger 147

Alfa Romeo heeft voor het eerst in het openbaar details bekendgemaakt over de opvolger van de 147. Of beter gezegd, de opvolgers, want Alfa is van plan twee nieuwe modellen te introduceren met ieder een eigen karakter, en dus bereik.

Liefhebbers van de driedeurs kunnen overstappen naar de Junior, ook wel Racer genoemd. Met dit model richt Alfa zich voornamelijk op jongeren (18-30 jaar). De prijs zal rond de 16.000 euro komen te liggen (zonder belastingen). De ongeveer vier meter lange Junior komt op hetzelfde onderstel te staan als de Fiat Grande Punto. De reeks turbomotoren zal uiteenlopen van een 95 pk sterke instapper tot een 230 pk sterke 1,8-liter GTA met vierwielaandrijving. De officiƫle onthulling vindt mogelijk plaats in september op de IAA in Frankfurt of tijdens de Bologna Motor Show in december. In het tweede kwartaal van 2008 moet de compacte hatchback bij de dealers verschijnen.

De andere nieuwkomer is eveneens een compacte hatchback, maar net een maatje groter dan de Junior. Met een lengte van 4,3 meter valt het model, die waarschijnlijk 149 gaat heten, in het C-segment. Hij maakt gebruik van het platform van de nieuwe Bravo. Om het onderscheid glashelder te maken, is de auto alleen leverbaar als vijfdeurs. De motoren lopen uiteen van 120 tot 265 pk met een GTA V6 als topmodel. Begin 2009 wordt de 149 in de showroom verwacht. De kale prijs komt waarschijnlijk rond de 28.000 euro te liggen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *