Alfa Romeo zoekt naar Amerikaanse partners

Alfa Romeo heeft serieuze plannen om in Amerika auto’s te gaan produceren. Daarvoor is het Italiaanse merk op zoek naar partners om de productie te faciliteren.

Volgend jaar maakt Alfa Romeo zijn rentree op de Amerikaanse markt, in eerste instantie met in Europa geproduceerde modellen. Maar om de betrokkenheid met Amerika te vergroten en vanwege de lage dollarstand willen de Italianen aan de andere kant van de plas auto’s gaan produceren.

Daarvoor is het merk in gesprek met Chrysler, Ford en GM. Al deze Amerikaanse merken hebben vanwege tegenvallende resultaten onlangs de productie teruggeschroefd, wat betekent dat er onbenutte productiecapaciteit is ontstaan waar Alfa graag gebruik van wil maken. Vooral de gesprekken met GM zijn opmerkelijk, in 2005 liep het partnership tussen het Amerikaanse concern en Fiat nog stuk.

Behalve de terugkeer van Alfa Romeo, wil de Fiat-groep ook de 500 en het bedrijfswagenmerk Iveco lanceren in de Verenigde Staten. In het ambitieuze plan is opgenomen dat er de eerste paar jaar geen winst wordt gemaakt op in Amerika verkochte auto’s. Pas als de productiefaciliteit aldaar op orde is, moet Alfa grote aantallen gaan produceren en winst gaan maken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *