‘Alfa Romeo wordt zelfstandig merk binnen Fiat Groep’

Alfa Romeo krijgt een zelfstandige status binnen de Fiat Groep. Daarmee heeft het merk straks de kans zichzelf beter te profileren en is de noodzaak om nieuwe modellen te introduceren een stuk groter.

De grootse plannen die Fiat met Alfa Romeo heeft worden volgende week bekend gemaakt. Eén van die plannen is om Alfa Romeo als zelfstandig merk binnen de groep te positioneren, zoals dat nu ook met Maserati en Ferrari het geval is. Dat lijkt een kleinigheid, maar vergroot de druk op het merk om winst te maken en dus om nieuwe modellen op de markt te brengen – iets dat de laatste jaren nauwelijks gebeurde.

De informatie is afkomstig van Automotive News, dat ‘bronnen dicht bij het vuur’ zegt te hebben.

Volgens de vele geruchten staan er zes modellen ingetekend in het nieuwe plan, waarmee Alfa Romeo hogerop moet komen. Dat wil zeggen: het merk wordt hoger gepositioneerd.

Voor de techniek zal Alfa Romeo deels bij Fiat, deels bij Maserati en deels bij Ferrari aankloppen. Daarnaast wordt straks een belangrijk deel van de auto’s uitgerust met de 1.8 turbo ‘Alfa’-motor uit de 4C.

Bij Alfa Romeo en Fiat willen ze nog niets bevestigen. Alle informatie over het merk wordt op 6 mei naar buiten gebracht, dan presenteren Fiat en Alfa Romeo de toekomstplannen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *