Alfa Romeo onthult eerste wereldwijde, speciale serie: Tributo Italiano

  • Speciale Tributo Italiano-uitvoering van de Giulia, Stelvio en Tonale PHEV is een eerbetoon aan de oorsprong, Italiaanse uitmuntendheid en karakteristieke sportiviteit van Alfa Romeo.
  • Verbeterd op het gebied van sportiviteit en standaard uitgevoerd in een two-tone carrosserie met een zwart dak en de Italiaanse vlag op de buitenspiegelkappen.
  • Het interieur wordt gekenmerkt door de stoelbekleding in geperforeerd leder met rode accenten en geborduurd logo op de hoofdsteunen.
  • Tributo Italiano nu te bestellen en exclusief verkrijgbaar in de kleuren van de Italiaanse vlag.

 

Alfa Romeo opent de orderboeken van de eerste speciale serie die wereldwijd wordt aangeboden: de Tributo Italiano. Deze exclusieve uitvoering – beschikbaar voor de Giulia, Stelvio en Tonale PHEV – is ontworpen als eerbetoon aan de oorsprong van het merk en belichaamt de Italiaanse persoonlijkheid en de sportiviteit van Alfa Romeo.

 

Nieuwe topversie met onderscheidende uitstraling

Tot de belangrijkste kenmerken van de Tributo Italiano behoren de two-tone carrosserie met een zwart dak, de Italiaanse vlag op de spiegelkappen en de verfijnde interieuraanpassingen. Al deze eigenschappen demonstreren de nauwgezette aandacht voor detail en de continue zoektocht van het merk naar de hoogste kwaliteit. De Tributo Italiano staat aan de top van de line-up en wordt exclusief aangeboden in de kleuren van de Italiaanse vlag – Rosso Alfa, Verde Montreal en Bianco Alfa – gecombineerd met een zwart dak. Voor de Tonale PHEV Tributo Italiano is een schuifdak optioneel.

 

Andere kenmerken die bijdragen aan de unieke en gedurfde uitstraling van de Tributo Italiano zijn het ‘V-element’ van de grille in zwart (Giulia en Stelvio) of Dark Miron (Tonale), de rode Brembo-remklauwen en de lichtmetalen wielen in 19-, 20- of 21-inch (afhankelijk van het model). Tevens is de carrosserie van de Stelvio en voor het eerst bij de Tonale volledig in kleur, wat een vleugje elegantie toevoegt aan het sportieve karakter van de SUV’s. Zo zijn de buitenste inzetstukken van

 

de voorbumper, het onderste deel van de achterbumper, de wielkastranden en de zijskirts in carrosseriekleur gespoten. De krachtige uitstraling van de Tonale PHEV Tributo Italiano wordt verder versterkt door de skidplates en accenten aan de voor- en zijkant in mat Dark Miron, de scherp gelijnde, adaptieve Full-LED Matrix-koplampen en de verchroomde dubbele uitlaatpijpen.

 

Exclusieve interieurstyling met Italiaanse ambiance

Ook in het interieur onderscheidt de Tributo Italiano zich met sportieve kenmerken. Zo springen de nieuwe sportstoelen in zwart geperforeerd leder met rode accenten direct in het oog, terwijl op de voorste hoofdsteunen het Tributo Italiano-logo is geborduurd. De fraaie, rode stiksels op het dashboard, de stoelen en de deurpanelen benadrukken het exclusieve karakter van deze speciale serie. De Tonale PHEV Tributo Italiano heeft ook een dashboardpaneel in nieuw ‘carbon design’ met het Alfa Romeo-logo en sfeervolle ambient-verlichting.

 

Het welzijn aan boord van de Tributo Italiano is van hoog niveau dankzij dual-zone airconditioning, het verwarmbare stuurwiel, aluminium schakelpaddels aan de stuurkolom, het geavanceerde infotainmentsysteem, geventileerde en verwarmbare voorstoelen en een premium Harman Kardon audiosysteem met veertien speakers inclusief een subwoofer. Deze voorzieningen zijn zorgvuldig ontworpen en toegepast om een uitzonderlijk niveau van comfort, verfijning en Italiaanse ambiance te bieden. Bij de Stelvio en Tonale kunnen kopers ook rekenen op een elektrisch en handsfree te bedienen achterklep.

 

Toonbeeld van ‘efficiënte sportiviteit’

Alfa Romeo levert de Giulia en Stelvio Tributo Italiano standaard met de 280 pk sterke 2,0-liter benzinemotor met 8-traps ZF-automaat en Q4-vierwielaandrijving. De Tonale Tributo Italiano wordt in Nederland altijd geleverd als 280 pk sterke Plug-in Hybrid Q4. Deze plug-in hybrideversie, evenals de benzine- en dieselmotoren van Alfa Romeo, zijn het toonbeeld van ‘efficiënte sportiviteit’. De Tonale Plug-in Hybrid Q4 combineert een 100% elektrische actieradius van meer dan 80 kilometer in stadsverkeer met een totale actieradius tot 600 kilometer (met volgeladen accu en volle tank), terwijl de bestuurder kan rekenen op de karakteristieke rijdynamiek en sportiviteit van Alfa Romeo als het systeemvermogen van 280 pk volledig tot uiting komt.

 

Hoogwaardige technologie voor dynamiek en veiligheid

Om het kenmerkende rijgedrag van Alfa Romeo extra tot uiting te laten komen, hebben de engineers van het merk extra aandacht besteed aan de actieve ‘Dual-Stage Valve’-ophanging met elektronisch geregelde demping. Het Alfa™ Active Suspension-systeem past zich aan op de gekozen rijmodus met keuze tussen comfort en sportiviteit. De Giulia, Stelvio en Tonale Tributo Italiano worden ook geleverd met een uitgebreide reeks geavanceerde technologie die het rijden veiliger maakt, zonder dat de werking daarvan het rijplezier belemmert. Hiertoe behoren onder andere ADAS met autonome rijfuncties op level 2, een HD-parkeercamera die een drone-achtig 360°-beeld rond de auto op het beeldscherm toont, Blind Spot Detector, Rear Cross-Path Detector en automatisch dimmende buitenspiegels.

 

Tributo Italiano per direct te bestellen

  • Alfa Romeo Giulia Tributo Italiano vanaf € 76.300,-
  • Alfa Romeo Stelvio Tributo Italiano vanaf € 92.600,-
  • Alfa Romeo Tonale Tributo Italiano vanaf € 60.500,-
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *