Alfa Romeo Mito GTA komt voorlopig niet

Alfa Romeo heeft de Mito GTA voorlopig in de ijskast gezet. Het compacte bommetje waarvan we op de Autosalon van Genève in maart al een smakelijk voorproefje zagen wordt misschien helemaal geschrapt. De reden? De economische crisis.

De komst van de Alfa Romeo Mito GTA is uiterst onzeker geworden door de economische crisis. Een woordvoerder van Alfa Romeo heeft tegen het Engelse tijdschrift iMotor gezegd dat de Mito GTA tot nader order wordt uitgesteld en misschien wel helemaal wordt geschrapt.

“Het is moeilijk te verantwoorden in deze tijden van economische crisis om een auto als de Mito GTA op de weg te zetten. Dat zal misschien wel nooit gebeuren, helaas,” aldus de Engelse Alfa-woordvoerder. Daarmee wordt de komst van de Mito GTA, die voor begin 2010 stond gepland, uiterst onzeker.

De Alfa Romeo Mito GTA Concept stond in maart op de Autosalon van Genève en trok daar flink de aandacht naar zich toe. Behalve het gespierde uiterlijk maakte de techniek indruk: een 1.8 turbomotor met 240 pk zou meer dan voldoende moeten zijn om de Mini Cooper Works van repliek te dienen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *