Alfa Romeo kondigt twee nieuwe SUV’s en terugkeer GTV en 8C aan

De historische namen 8C en GTV keren terug! Dat heeft Alfa Romeo zojuist officieel aangekondigd in Italië, als onderdeel van het nieuwe vijfjarenplan van het merk. Dat voorziet verder vooral in de uitbreiding van het aantal SUV’s.

Alfa Romeo verrast vriend en vijand met de aankondiging dat twee historische modelnamen terugkeren: 8C en GTV. Ja, er komt een opvolger van de iconische 8C! De auto krijgt een koolstofvezel monocoque en hybridetechniek. Een twinturbo benzinemotor ligt achter de voorstoelen en drijft de achterwielen aan, terwijl de vooras in beweging wordt gebracht door elektromotoren. Het gecombineerde vermogen van de nieuwe 8C is meer dan 700 pk, hiermee kan de auto in minder dan 3,0 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Alfa Romeo strooit niet alleen met indrukwekkende cijfers, maar geeft ook al een schets vrij van de auto.

Ook van de nieuwe GTV mogen we al een tekening zien. Het model wordt gebaseerd op de Giulia en krijgt een benzinemotor met elektrische turbo, waarmee maar liefst 600 pk wordt opgewekt. Het indrukwekkende vermogen wordt verdeeld over vier wielen. Reken erop dat er ook minder krachtige versies van deze coupé verschijnen.

Twee nieuwe SUV’s

Naast de twee coupés kunnen we de komende jaren twee nieuwe SUV’s verwachten. De Stelvio krijgt zowel een kleine als een grote broer. Andere opvallende zaken uit de productplanning zijn het verdwijnen van de Mito en het feit dat de levensduur van de Giulietta wordt verlengd met (opnieuw) een omvangrijke update. Ook voor de Giulia en Stelvio kunnen we in de komende vijf jaar een vernieuwingsronde verwachten.

Net als zustermerk Jeep faseert Alfa Romeo dieselmotoren langzaam uit. Hybrides met en zonder stekker en benzinemotoren met elektrische turbo moeten het gemis van de diesels opvangen. In 2022 zal er van elk model minimaal één geëlektrificeerde uitvoering zijn, maar volledig elektrische modellen staan nog niet op de planning.

Highlights vijfjarenplan Alfa Romeo

  • Terugkeer 8C met 700 pk hybride aandrijflijn
  • Terugkeer GTV met 600 pk sterke benzinemotor
  • Dieselmotoren worden uitgefaseerd
  • Van elk model een hybride uitvoering
  • Twee nieuwe SUV’s
  • Mito verdwijnt
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *