Alfa Romeo Giulietta: hoge verwachtingen

Alfa Romeo introduceert op de autosalon van Genève de fraaie Giulietta. Het merk heeft hoge verwachtingen van de compacte middenklasser.

De Giulietta is het grote nieuws op de stand van Alfa Romeo in Genève. In levenden lijve is de hatchback een zeer fraaie auto met scherpe lijnen en gedrongen uiterlijk. De ‘zwevende grille’ is een leuk detail. De Giulietta is zeker geen opgeblazen Mito. Die laatste is boller van vorm en minder sierlijk.

Het interieur is zoals we van Alfa gewend zijn: knus en sportief. De materialen van het dashboard zijn prima voor dit segment maar de ruimte achterin is beperkt – zeker als je bedenkt dat de auto een paar centimeter langer is dan de Volkswagen Golf.

Hans Vervoorn van Alfa Romeo Nederland verwacht veel van de Giulietta: “De reacties zijn zeer positief.” 2009 was een moeilijk jaar voor het Italiaanse merk in Nederland door het faillissement van Kroymans. “Nu Alfa is ondergebracht bij de fabrieksimporteur gaat het weer beter met het merk.”

We vragen Vervoorn of er ook een GTA op stapel staat. Het antwoord is simpel: “Nee.” Maar dat is volgens de woordvoerder ook niet nodig omdat er al een QV komt met 235 pk. “Wat heb je nog meer nodig?” Het geheel nieuwe platform is geschikt voor vierwielaandrijving en in de toekomst komen er meer motoren beschikbaar. In juni komt de auto naar Nederland, prijzen kan Alfa helaas nog niet noemen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *