Alfa Romeo Giulia vertegenwoordigt de vernieuwing van het merk

Vanmiddag is in het Alfa Romeo-museum in Arese de nieuwe Giulia onthuld. Dit model moet het jarige Italiaanse merk, dat vandaag 105 jaar oud wordt, vernieuwing inblazen. 

Met een aangepast logo presenteert Alfa Romeo de nieuwe generatie Giulia. De auto die onder het doek vandaan komt is de performanceversie Quadrifoglio Verde. Met deze uitvoering gaat het 105 jaar oude Alfa de strijd aan met auto’s als de BMW M3 en de Audi RS 4. De Giulia QV maakt dan ook gebruik van een 510 pk sterke zescilinder geïnspireerd op Ferrari-techniek. De sedan kan vanuit stilstand binnen 3,9 seconden al op de 100 km/u zitten. De motor is voorzien van cilinder-deactivering, om het (dagelijks) verbruik te temperen. 

De ophanging achter bestaat uit een multilink oplossing, voor is gekozen voor een dubbele ‘wishbone’ met semi-virtuele stuuras. Dankzij Torque Vectoring en dubbele koppeling kan het achterdifferentieel het koppel voor elk wiel apart regelen. Nieuw is het Integrated Brake System dat de stabiliteitscontrole combineert met rembekrachtiging. Een Active Aero Splitter regelt actief de downforce. Bediening vindt plaats via het stuurwiel of de twee draaiknoppen: een voor rijmodi en een voor infotainment. 

Bij het ontwerp speelden de achterwielaandrijving en 50/50-gewichtsverhouding een belangrijke rol. De motor en mechanische delen zijn tussen de twee assen geplaatst. De Giulia heeft daardoor korte overhangen, een naar achter geplaatst passagierscompartiment en een flinke wielbasis. Gebruik van lichtgewicht materialen, waaronder koolstofvezel, aluminium en kunststof, geven de Giulia een gewicht-vermogensverhouding van minder dan 3 kg/pk. Het merk spreekt bovendien over ‘de beste torsiestijfheid in zijn klasse’.

Vandaag, tijdens de presentatie, gaat het vooral om de achterliggende vernieuwing van het merk. Want de Giulia moet deze vernieuwing belichamen en inzetten. Dat gebeurt met ‘respect voor het erfgoed’: snelheid, onderscheidend Italiaans design en schoonheid. Die laatste twee wordt bereikt door eenvoudige, natuurlijke lijnen te gebruiken. Het licht golvende dashboard heeft een hoogwaardige afwerking met carbon, hout en stoffen.

Gefeliciteerd met je verjaardag Alfa Romeo, en met de geboorte van Giulia!

Tags:

Eén reactie op “Alfa Romeo Giulia vertegenwoordigt de vernieuwing van het merk”

  1. A van Melsfort schreef:

    na een 156, 147 en nu de 159 wagon met alle een 1.9 JTD en M motor wordt dit zeker de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *