Alfa Romeo 4C steelt de show

Ineens is daar de Alfa Romeo 4C. De Italianen verrassen vriend en vijand op de autosalon van Genève met een oogverblindende coupé.

De geruchten gingen al een tijdje maar de onthulling van de Alfa Romeo 4C komt toch als een verrassing. Het mooiste nieuws is dat de auto bijna productierijp is en in de tweede helft van volgend jaar al op de markt komt.

De woordvoerder van Alfa Romeo staat te glunderen naast de 4C: “Dit is toch fantastisch?” Daarmee is geen woord te veel gezegd want het spectaculaire uiterlijk is nog maar een deel van de verrassing. Ook het interieur, met een zwevend dashboard, gaan we bijna één op één terugzien in de productieversie.

De 4C weegt slechts 800 kilogram en heeft een middenmotor, die zichtbaar onder de achterruit ligt. Het blok is een bekende, de 1.750 TBi turbokrachtbron die ook in de 159 en Giulietta ligt en 200 pk produceert. Door het lage gewicht sprint de Alfa in slechts 5,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De 4C – dat is de definitieve naam – heeft achterwielaandrijving en staat op een platform dat is vervaardigd uit composietmateriaal. De PR-manager kan ons zelfs al een prijsindicatie geven: 45.000 euro, exclusief belastingen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *