Alfa haalt het dak eraf

En weer doet Alfa Romeo de autoliefhebbers watertanden. Op het beroemde Concours d’Élégance van Pebble Beach toveren de Italianen zomaar de 8c Competizione Spider uit de hoge hoed, een open versie van het studiemodel dat in 2003 het levenslicht zag.

Eigenlijk is de open versie gewoon de coupé waar het dak vanaf is gehaald, maar het resultaat mag er zeker zijn. Een sportieve, open tweezitter met dezelfde spectaculaire lijnen als de 8c Competizione. Het Centro Stile van Alfa Romeo tekende de auto met een laag en licht agressief front, met een motorkap waaronder een in lengterichting geplaatste motor schuilgaat. Deze auto zou worden uitgevoerd met achterwielaandrijving.

Er mag worden aangenomen dat Alfa Romeo met deze spectaculaire onthulling in Amerika bijbedoelingen heeft. De Italianen bereiden immers een herintroductie voor in de Verenigde Staten, en geven daarvoor nu alvast een visitekaartje af. Tegelijkertijd is de 8c Competizione Spider slechts één van in totaal 62 bijzondere modellen waarmee Alfa deelneemt aan Pebble Beach. Daaronder maar liefst zeven auto’s uit het Alfa Romeo Museum in Italië, alsmede de drie befaamde BAT concept cars uit 1950. Dit buitenissige trio is normaliter alleen in Londen te bewonderen.

De afgelopen jaren liet Alfa Romeo met verschillende studiemodellen de harten van autoliefhebbers sneller kloppen. Met de Brera bijvoorbeeld, maar die kwam er niet. Vervolgens met de 8c Competizione, en die kwam er ook niet. Ook voor de roadster bestaan geen productieplannen, maar het zou wel aardig zijn wanneer Alfa Romeo nu eens een keer budget vrijmaakt om dromen waar te maken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *