Alfa 8C toch ook als Spider

De Alfa 8C Competizione krijgt dan toch een open uitvoering. Lange tijd werd de komst van een Spider-variant van het spraakmakende model ontkend, maar Alfa Romeo is overstag gegaan. Tegenover een groep investeerders verklaarde het merk de prachtige cabrio in productie te nemen.

De 8C Competizione Spider was in conceptvorm al te zien op diverse autotentoonstellingen, maar Alfa Romeo verklaarde telkens dat de komst van een productieversie minimaal was. De gesloten uitvoering is inmiddels al in productie gegaan. Om de auto even exclusief te houden als hij er uit ziet, worden er slechts 500 exemplaren van gebouwd. Deze zijn allemaal al vergeven.

Hoeveel stuks we van de 8C Spider mogen verwachten, is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld wederom erg snel gaan met de verkoop. De Spider wordt net als de Coupé in Modena gebouwd in de faciliteiten van Maserati. De eerste exemplaren worden in 2009 verwacht. De Spider is een tweezitter met een softtop en wordt aangedreven door een 450 pk sterke 4,7-liter V8-motor.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *