Alfa 8C Spider: uitverkocht voor 315.500 euro

Eigenlijk valt dit bericht in de categorie ‘overbodige informatie’. Leuk om te weten dat Alfa Romeo de prijs van de 8C Spider heeft vastgesteld op 315.500 euro maar de vijftien exemplaren die naar Nederland komen zijn al lang verkocht.

Alfa Romeo bouwt slechts vijfhonderd exemplaren van de 8C Spider, waarvan er vijftien naar Nederland komen. De importeur ontving vele aanvragen, die lang niet allemaal beantwoord kunnen worden. In ieder geval weten de uitverkorenen nu welk bedrag er op de rekening komt te staan: 315.500 euro.

Alfa Romeo zegt veel aandacht te hebben besteed aan de stijfheid van de 8C Spider, onder andere door de toepassing van carbon fiber. Samen met de ideale gewichtsverdeling van 49 om 51 procent voor en achter zorgt dat voor een ‘extreem goede wegligging’. Het stoffen dak is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vouwt in twintig seconden automatisch open.

De 4.7 V8 kennen we uit de ‘dichte’ 8C, ook in de Spider levert de van Maserati afkomstige krachtbron 450 pk. De prestaties liegen er niet om: 0-100 km/u in 4,4 seconden en een topsnelheid van 290 km/u. Keramische remschrijven zorgen ervoor dat alles weer op tijd stil staat, Alfa belooft een remweg ‘100-0’ van 33 meter.

De gerobotiseerde versnellingsbak telt zes verzetten en kent twee schakelstanden, ‘normal’ en ‘sport’. Het Italiaanse paradepaardje wordt gebouwd in Modena bij Maserati, in maart 2009 start de productie. Met een beetje geluk kunnen de eerste eigenaren nog voor de zomer de sleutels in ontvangst nemen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *