Volgend jaar facelift voor Fiat 500

Zelfs de tijdloze Fiat 500 heeft niet het eeuwige leven. Daarom krijgt de auto in 2015, 8 jaar na zijn introductie, een facelift. Verwacht geen ingrijpende wijzigingen.

In Italië zijn afgeplakte testexemplaren van de Fiat 500 gespot. Dat betekent maar één ding: de 500 krijgt een facelift. Hoe tijdloos de auto ook is, ook de 500 zal ooit vernieuwd moeten worden. Fiat is daarbij zeer voorzichtig, het vernieuwen van het goudhaantje is voor de ontwerpers een moeilijke opdracht.

Verwacht daarom geen grote wijzigingen. De 500 krijgt de beschikking over led-verlichting voor en achter en mag zich verder verheugen op een set nieuwe bumpers en een nieuwe grille. Ook lijkt het erop dat Fiat wijzigingen aanbrengt aan het cabriodak van de 500C.

Ook in het interieur wordt geschaafd. De 500 wordt waarschijnlijk leverbaar met het nieuwe Uconnect infotainmentsysteem van Fiat. Daarnaast verwachten we subtiele wijzigingen, zoals als nieuwe kunststoffen en stoffen.

De 500 is de afgelopen jaren onderhuids wel steeds gemoderniseerd. Nieuwe motoren staan er dan ook niet op de planning dit keer, maar wel verbeteringen zoals een lager brandstofverbruik. Verder zal Fiat waarschijnlijk het onderstel en de besturing van de 500 wat bijschaven.

De onthulling vindt vermoedelijk plaats op de autosalon van Genève in maart.

Tags:

Reacties zijn gesloten.