Kwartet speciale edities van Alfa 147

Alfa breidt het programma van de 147 uit met een kwartet bijzondere uitvoeringen. Allereerst doet het Q2-systeem van Alfa Romeo zijn intrede, daarnaast verschijnt een Business editie en krijgen twee eerdere actiemodellen een permanente status.

De Alfa 147 BlackLine en Collezione werden eerder al geïntroduceerd en krijgen nu een definitief vervolg. Daarnaast wordt het programma aangevuld met een Business editie. De Alfa 147 1.9 JTDm 16V kan voortaan worden uitgerust met het Q2-systeem, dat bestaat uit een Torsen B-sperdifferentieel voor een nog betere grip en handling. De Alfa 147 1.9 JTDm 16V Q2 is leverbaar vanaf februari 2007 en kost 29.995 euro. Overigens zijn alle dieselmotoren inmiddels voorzien van een roetfilter.

De speciale uitvoeringen zijn gebaseerd op de Alfa 147 Progression, die samen met de Impression tot de oorspronkelijke reeks 147’s hoorde. Dat betekent dat ABS met EBD, lederen stuurwiel, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening tot de standaarduitrusting behoren.

Het Business-pakket voegt daar onder meer bi-zone automatic climate control, cruise control, 16-inch lichtmetalen wielen en mistlampen aan toe. Bovendien krijgen kopers van dit model een Pioneer portable navigatiesysteem cadeau. De Alfa 147 Business is per direct leverbaar vanaf 21.495 euro. De BlackLine, met onder meer mat verchroomde grille en buitenspiegels, verlaagde wielophanging en gelakte achterspoiler staat vanaf 23.195 euro in de prijslijst. Zoals de naam al aangeeft, bevat dit model ook veel zwarte stijlelementen, waaronder de dakbekleding, B-stijl en dak. De Collezione is er vanaf 23.395 euro. Deze uitvoering is vooral ingesteld op comfort, met onder meer cruise control, bi-zone climate control, een nieuwe bi-colore lederen interieurbekleding en een mattenset voorzien van Collezione-logo.

Tags:

Reacties zijn gesloten.