Fiat 500L en Ford B-Max veiligste auto’s in crashtests 2012

In 2012 zijn 36 auto’s door het veiligheidsinstituut Euro NCAP onderworpen aan een crashtest. Als beste eindigden de Fiat 500L en Ford B-Max, samen met ’topscorer aller tijden’ Volvo V40.

Het merendeel van de door Euro NCAP in 2012 geteste auto’s ontvingen de maximale score van vijf sterren. Toch waren er nog altijd acht auto’s – van de 36 gecrashte exemplaren – die maar drie sterren in de wacht sleepten. Sterker nog, De Jeep Compass en Renault Trafic (bestelbus) kwamen niet verder dan twee sterren. 

Drie testauto’s behaalden niet alleen vijf sterren maar scoorden hoog op alle vier individuele onderzoekscriteria: bescherming van volwassenen voorin, bescherming van kinderen achterin, voetgangersveiligheid en beschikbare veiligheidssystemen. Dat waren twee compacte MPV’s, de Fiat 500L en Ford B-Max, en natuurlijk ook de ‘topscorer aller tijden‘ Volvo V40. De drie worden door Euro NCAP aanbevolen als ‘Best in Class’.

Voor het eerst behaalde een bestelwagen, de Ford Transit, vijf sterren. Het instituut vindt een aantal andere modellen de moeite waard om als ‘runner-up’ te noemen. Dat zijn de Opel Mokka, Volvo V60 Plug-in Hybrid, Subaru Forester, Range Rover en de bestelbus-drieling Fiat Scudo, Citroën Jumpy en Peugeot Expert. 

 

Tags:

Reacties zijn gesloten.