Maximale score voor Fiat Croma

Brokkenpiloten doen er goed aan een Fiat Croma aan te schaffen. Dit model haalde namelijk vijf sterren op het gebied van veiligheid in de tests van Euro NCAP. Ook de Fiat Grande Punto bereikte de maximale score.

De ontwerpers van Fiat streven naar maximale bescherming van bestuurders en passagiers. Ze hielden bij het ontwerp van de Croma rekening met alle mogelijke ongelukscenarios: frontale en zijdelingse botsingen, over de kop slaan, van achter aangereden worden en zelfs brand. Ze analyseerden de ongelukken met verschillende snelheden, obstakels en diverse soorten inzittenden.

De resultaten leidden tot een scala aan technische voorzieningen die bijdragen aan de veiligheid, zoals dual-stage frontairbags, sidebags voor, twee windowbags en de knie airbag voor de bestuurder. Standaard zijn ook gordelspanners en spankrachtbegrenzers op de veiligheidsriemen en anti-whiplash hoofdsteunen op de voorstoelen. Maar de Fiat Croma biedt niet alleen bescherming bij ongelukken, hij helpt ook ongelukken voorkomen. Elektronische hulpmiddelen houden het dynamische gedrag voortdurend in de gaten en grijpen in waar nodig..

Tags:

Reacties zijn gesloten.