Designprijzen voor Alfa 8C Spider

De bezoekers van het prestigieuze Villa d’Esta Concours d’Elegance waren het meest onder de indruk van de Alfa 8C Spider. Het studiemodel van Alfa Romeo sleepte de twee belangrijkste publieksprijzen in de wacht.

In de stralende zon schitterde de 8C Spider in al zijn glorie. Concurrenten als de Renault Altica, Bertone Suagnà en Pininfarina Maserati Birdcage werden compleet overschaduwd. Alleen de Zagato 575 GTZ bood nog enige tegenstand, maar werd uiteindelijk door het publiek toch als mindere beoordeeld ten opzichte van de Alfa.

De Alfa 8C Spider conceptcar nam na afloop van het Villa d’Este Concours d’Elegance, dat op 23 april werd gehouden in het Italiaanse Cernobbio, twee trofeeën mee naar huis. Zowel de ‘Villa d’Este Design Award’ als de ‘BMW Group Design Award’ werden overhandigd aan Wolfgang Egger, directeur van het Centro Stile van Alfa Romeo.

De Europese première van de Alfa 8C Spider aan het Comomeer volgde kort op het nieuws van Fiat-baas Sergio Marchionne dat het zustermodel, de 8C Competizione, in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren geproduceerd zal worden.

Tags:

Reacties zijn gesloten.