Zonder voorruit: zo zag je de Fiat 500 nog nooit

De Fiat 500 is jarig en daarom komt het merk met een wel heel bijzondere versie van de retro-auto: de 500 Spiaggina. Die heeft geen dak én geen voorruit, maar voor wie dat een stapje te ver is heeft Fiat alternatieven.

Fiat presenteert in samenwerking met ontwerpbureau Garage Italia en coachbuilder Pininfarina de 500 Spiaggina. Deze auto is geïnspireerd op de 500 Jolly uit de jaren ’50 en heeft geen dak en geen voorruit. De speciale kleur Volare Blue, vintage logo’s en wielen en de houten vloer zijn andere opvallende elementen. De leren bekleding in de auto is waterafstotend.

We horen je denken: leuk zo’n auto, op de boulevard van een zonnig Italiaans eiland. Maar in Nederland heb je er niks aan. Daarom komt Fiat met twee alternatieven: de 500 Spiaggina met een normale voorruit (foto 5) en de Spiaggina 58 (foto 6), een gewone 500C met canvas schuifdak en dezelfde uiterlijke kenmerken als de dakloze 500 Spiaggina.

Die Spiaggina 58-uitvoering wordt in een oplage van 1958 stuks gebouwd en is uitgerust met een digitaal instrumentarium, een navigatiesysteem met 7 inch beeldscherm, parkeersensoren en verwarmde stoelen. De Spiaggina zonder dak wordt op bestelling gebouwd, met of zonder voorruit.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *