Vraagtekens rondom elektrische Fiat 500

Op de autoshow van Detroit is deze elektrische Fiat 500 te zien. Helaas geeft het merk geen informatie vrij over de techniek dus of dit conceptmodel serieus kan worden genomen is nog maar de vraag.

Fiat zet in Detroit voorzichtig de eerste stappen op het gebied van elektrische auto’s. In een ver verleden bouwde het merk al eens een elektrische Panda maar sinds het uitbreken van de ‘elektrisch rijden-hype’ bleef het stil vanuit Italië.

Nu zet het merk in Detroit de 500 BEV neer. Een auto met een behoorlijk showgehalte want de Italianen hebben de hatchback opgetuigd met zwarte wielen, dikke Abarth-bumpers en skirts en een sportief interieur. Op de plaats van de pook heeft Fiat de knoppen voor de automaat ondergebracht en verder zien we een digitaal instrumentarium. Over de techniek rept Fiat echter met geen woord en dat is toch het belangrijkste aspect van de 500 BEV.

Fiat heeft plannen om de 500 in de Verenigde Staten op de markt te brengen, met een 1.4 benzinemotor. In het vierde kwartaal van 2010 moet het al zover zijn. In Mexico zal het autootje van de band gaan lopen en het uitgebreide Chrysler-dealernetwerk gaat de Fiat 500 verkopen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *