Vierkantjes kijken bij nieuwe Fiat Panda

Groot klein nieuws bij Fiat op de IAA in Frankfurt. De nieuwe Panda is gearriveerd.

31 jaar geleden zag de eerste generatie Fiat Panda het levenslicht. Op de IAA in Frankfurt maken we kennis met het nieuwste model van Fiats kleinste. Een stukje nostalgie mag dan niet ontbreken, zo keren enkele interieurdetails uit de oer-Panda terug in het nieuwe model.

“Fiat is Europees marktleider in het kleinste segment en dat willen we graag zo houden.” De PR-man van Fiat windt er geen doekjes om, er rust een zware taak op de schouders van de nieuwe Panda. Het nieuwe model is in de lengte tien centimeter gegroeid, wat de auto volgens de woordvoerder zeer geschikt maakt voor jonge gezinnen.

En ruim dat is ‘ie, de nieuwe Panda. Voorin geeft het breed opgezette dashboard een ruimtelijke indruk en achterin is met name de hoofdruimte enorm. De vorm van een vierkant met afgeronde hoeken keert overal in de Panda terug, met name in het interieur. Je kunt ook stickers met deze vormen bestellen voor op de carrosserie. Over de prijzen kan Fiat ons nog niets vertellen, de auto staat in februari in de showroom. Overigens komt er ook weer een Panda 4×4, die als enige uitvoering met dieselmotor verkrijgbaar zal zijn. De voorwielaangedreven versies moeten het doen met twee versies van de tweecilindermotor – met 65 en 85 pk – en een 1.2 viercilinder met gasinstallatie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *