Vierdeurs Fiat 500 op komst

Fiat zal als extra carrosserie-variant een vierdeursmodel uitbrengen van de populaire 500. De auto zal eind 2011 als mini-MPV de Europese markt betreden.

Er is een vierdeurs Fiat 500 op komst. Deze komt op een langer en breder platform te staan dan de bekende tweedeurs hatchback (hier op de foto). Dat meldt de doorgaans goed ingelichte website Automotive News Europe op basis van drie bronnen binnen het Fiat-concern.

De achterzijde van de vierdeurs krijgt een hatchback-uiterlijk maar het dak zal hoger worden. Daarmee zet de Italiaanse autofabrikant de vierdeurs als mini-MPV in de markt. Het wordt een concurrent van bijvoorbeeld de Opel Meriva.

Behalve de hatchback Fiat 500 levert het Italiaanse merk momenteel ook een open variant, de 500C. Van beide modellen zijn ook opgevoerde uitvoeringen verkrijgbaar onder de merknaam Abarth. Verder wordt op termijn een elektrisch aangedreven 500 verwacht. Met de vierdeurs zal de Fiat 500-familie compleet zijn.

De Europese vierdeurs zal worden geproduceerd in de Mirafiori-fabriek in Turijn. De Amerikaanse productie zal plaatsvinden in een Mexicaanse fabriek. Bij ons wordt de vierdeurs op zijn vroegst verwacht aan het eind van 2011.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *