Twaalf nieuwe of vernieuwde Fiats tot 2014

Fiat richt zich in de toekomst vooral op compacte modellen. Tot 2014 lanceren de Italianen twaalf nieuwe of vernieuwde modellen.

Fiat neemt definitief afscheid van de hogere segmenten. In de toekomst gaat het merk zich alleen nog richten op het A-, B- en C-segment, dus zeg maar Panda, Punto, Bravo. Fiat laat uitstapjes met modellen als de Croma of Ulysse voor wat ze zijn maar komt wel met meer nieuwe modellen in deze compacte segmenten.

Eerst verschijnt dit jaar nog de nieuwe Panda, die debuteert op de autoshow van Frankfurt in september. Eind volgend jaar is het de beurt aan de nieuwe Punto maar voor die tijd vult Fiat het gamma aan met twee nieuwe modellen.

De belangrijkste is een MPV. Die kun je zien als opvolger van de Idea, maar de Ellezero – zoals ‘ie intern wordt genoemd – is wel wat groter. Er komt een vijfzits en een zevenzits variant en onder de motorkap verwachten we de bekende 1.4 MultiAir-motor in verschillende vermogensvarianten en de 1.6 MultiJet. Naast de MPV brengt Fiat volgend jaar een sedan op de markt. Daarover is nog weinig bekend. In 2013 volgt de nieuwe Bravo.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *