Toekomst van Fiat is verpakt in Chrysler Portal Concept

Lang moest Fiat niets hebben van elektrische en zelfrijdende auto’s, maar het merk gaat nu toch overstag. De Portal Concept van het Amerikaanse zustermerk Chrysler biedt een kijkje in de keuken.

Fiat Chrysler Automobiles heeft op de elektronicabeurs CES Las Vegas de Chrysler Portal Concept onthuld. Met dit studiemodel laat het bedrijf zijn visie op elektrisch en autonoom rijden zien. De auto is ontworpen voor en door ‘millennials’, mensen die tussen 1980 en 2000 zijn geboren. Hun kijk op mobiliteit is volgens Fiat Chrysler bepalend voor de toekomst.

De auto is van binnen naar buiten toe ontworpen als ‘derde ruimte’, de plaats tussen werk en thuis. Hierin moeten passagiers zowel kunnen ontspannen als werken, in een lichte omgeving die is voorzien van de nieuwste multimedia-mogelijkheden. En dus zit de auto vol met dockingstations, beeldschermen en voorzieningen om in contact te blijven met de wereld. De Portal Concept kan op de snelweg volledig autonoom rijden, op wat ‘level 3’ van de zelfrijdende auto wordt genoemd. Leds aan de buitenkant van de auto geven aan in welke rijmodus de auto staat.

De aandrijving van de Chrysler Portal Concept is uiteraard elektrisch. In de bodem van de wagen is een 100 kWh-accupakket verwekt, goed voor een actieradius van zo’n 400 kilometer. Met een snellader zijn de batterijen in 20 minuten weer voor een groot deel op te laden.

Of er concrete plannen zijn van Fiat Chrysler Automobiles om een auto als de Portal Concept op de markt te brengen is nog niet bekend. De concept car biedt vooral een kijkje in de keuken van de autofabrikant, de techniek gaan we op korte of langere termijn zeker terugzien.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *