Protesterende Fiat-arbeiders opgepakt

De Italiaanse politie heeft verschillende boze Fiat-medewerkers opgepakt. De arbeiders protesteerden tegen de tijdelijke fabriekssluitingen en probeerden een snelweg te blokkeren.

Boze Fiat-medewerkers zijn opgepakt omdat ze de snelweg A1 wilden blokkeren. Deze Autostrada, die Milaan met Napels verbindt, is de belangrijkste noord-zuid verbinding in Italië. De politie voorkwam dat de protesterende fabrieksarbeiders de weg blokkeerden en pakte zeven mensen op.

De medewerkers protesteerden tegen de tijdelijke sluiting van de Fiat-fabrieken. Hierdoor zit het personeel al weken thuis terwijl ze slechts een deel van hun salaris krijgen doorbetaald. De boze arbeiders zijn afkomstig van de productiefaciliteit in Pomigliano d’Arco, de belangrijkste Alfa Romeo-fabriek.

Fiat is net als alle andere autofabrikanten genoodzaakt minder auto’s te produceren. De vraag naar auto’s is als gevolg van de economische crisis scherp afgenomen. Om te voorkomen dat de voorraden en kosten uit de hand lopen sluit Fiat sommige fabrieken voor enkele weken. Medewerkers krijgen dan slechts een deel van hun salaris doorbetaald. Een gedeelte hiervan wordt betaald door het overheidsfonds ‘cassa integrazione’.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *