Prijs 500 en Grande Punto Abarth gelijk

Op 19 juli wordt het merk Abarth officieel geïntroduceerd in Nederland. De twee modellen, Grande Punto en 500, gaan tegelijkertijd in de verkoop en kosten exact evenveel; 21.990 euro.

Vanaf 19 juli is Nederland officieel een automerk rijker. Abarth maakt dan z’n entree met de 500 en Grande Punto, die hetzelfde prijskaartje hebben gekregen. Toch verwacht de importeur van de 500 de meeste exemplaren af te zetten. Hoewel een Abarth niets meer of minder is dan een stevig verbouwde Fiat dragen de modellen Abarth-badges en komt er op het kentekenbewijs ook die merknaam te staan.

De verkoop gaat via speciaal geselecteerde Fiat dealers, die een aparte verkoopomgeving voor Abarth creëren. Het eerste verkooppunt is in Den Bosch, op korte termijn volgen dealers in Amsterdam en Rotterdam. Jaarlijks verwacht de importeur enkele honderden exemplaren te verkopen.

Hoewel de 500 en Grande Punto Abarth niet in prijs verschillen zijn de specificaties afwijkend. Beide modellen hebben een 1.4 turbomotor onder de kap maar die in de Grande Punto levert met 155 pk 20 paarden meer. Voor extra vermogen kan de koper een Esseese-pakket bestellen waarmee de bommetjes 25 pk extra krijgen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *