President Fiat Group stapt op

Luca di Montezemolo, president van de Fiat Group, legt zijn functie neer. Dat heeft het Italiaanse concern gemeld in een verklaring.

De president van de Fiat Group stapt op. Luca di Montezemolo legt zijn functie neer en wordt vervangen door de huidige vice-president, John Elkan. Dat is de kleinzoon van voormalig Fiat-president Giovanni Agnelli. Fiat maakte het vertrek van Di Montezemolo vanmiddag bekend in een persverklaring.

De president zou het volgens diverse bronnen oneens zijn met de toekomststrategie van CEO Sergio Marchionne voor Fiat Auto, waaronder de merken Fiat, Alfa Romeo en Lancia vallen. Morgen presenteert het Italiaanse concern het vijfjarenplan voor het gehele autoconcern, waarin ook de Europese plannen en integratie van Chrysler zijn opgenomen. Fiat nam vorig jaar de controle over bij Chrysler waardoor het Amerikaanse concern werd gered van een faillissement.

Luca di Montezemolo verdwijnt niet helemaal bij Fiat. Hij blijft zitten in de Raad van Bestuur van de Fiat Group en behoudt zijn functie als president van Ferrari. De Italiaan is zeven jaar lang president geweest van de Fiat Group.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *