Panda XL: ook compacte SUV van Fiat

Ook Fiat stapt in het groeiende segment van compacte SUV cross-overs. De Panda XL zal technisch echter weinig van doen hebben met de Panda die we kennen…

Fiat ontwikkelt de Panda XL, een compacte SUV cross-over. Dat bericht het Duitse magazine AutoBild. De naam ‘Panda XL’ is echter niet wat hij lijkt. Want de cross-over krijgt weliswaar de looks van de populaire Fiat Panda, technisch zal de nieuwkomer er weinig mee van doen hebben. 

De Panda XL wordt namelijk geen afgeleide van de reguliere Panda maar zal worden gebouwd op het platform van de toekomstige, compacte Jeep SUV die volgend jaar verschijnt. De zogenaamde Small Wide-architectuur van het Fiat-Chrysler-concern maakt aanpassingen aan het formaat eenvoudig mogelijk. 

In de fabriek waar deze instap-Jeep van de band gaat lopen, in het Zuid-Italiaanse Melfi, kunnen vier verschillende modellen tegelijk worden geproduceerd. Naast de reeds aangekondigde Fiat 500X en de compacte Jeep past de Panda XL daar prima. Het zou levering in 2015 al mogelijk moeten maken. Verder is het niet ondenkbaar dat er, net als van de ‘echte’ Panda, een vierwielaangedreven versie zal verschijnen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *