‘Overlap Dodge en Alfa Romeo biedt kansen’

Wat Dodge is in Amerika is Alfa Romeo in Europa. Dat is de visie van Fiat- en Chrysler-topman Sergio Marchionne. Hij denkt dan ook dat er in de toekomst belangrijke schaalvoordelen te behalen zijn.

De topman van Fiat en Chrysler heeft de zware taak om van Chrysler weer een winstgevend bedrijf te maken. De Amerikaanse autobouwer draait nog steeds verlies maar ‘het gaat de goede kant op’ dankzij de verregaande bezuinigingen en de reorganisatie. Chrysler winstgevend maken staat op dit moment bovenaan het lijstje van Sergio Marchionne.

De Italiaan wil schaalvoordelen behalen en hij ziet daarom kansen in de overlap tussen Dodge en Alfa Romeo. In de Amerikaanse media heeft hij gezegd dat Dodge Alfa Romeo-modellen kan verkopen in Amerika en dat Dodge-modellen in Europa omgebadged kunnen worden tot Alfa Romeo’s. Een opmerking die liefhebbers van het Italiaanse merk zal doen gruwelen.

Eerder al meldden we dat het achterwielaangedreven platform van de Chrysler 300C voor de Alfa Romeo 166-opvolger gebruikt zou kunnen worden. Eind deze maand valt de beslissing over de eventuele samensmelting van Dodge en Alfa Romeo.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *