Opvolger Ferrari Enzo komt in 2012

De opvolger van de Ferrari Enzo komt in 2012 en Maserati werkt aan een nieuw instapmodel onder de Quattroporte. Dat blijkt uit de presentatie van het vijfjarenplan van Fiat voor de sportautomerken.

Fiat presenteert vandaag het vijfjarenplan voor alle merken van de autostal. De plannen voor de sportautomerken Ferrari en Maserati zijn tijdens de zes uur durende presentatie als eerste bekend gemaakt.

Ferrari blijft met vier verschillende modellen actief. De 612 Scaglietti krijgt volgend jaar een opvolger en de 599 Fiorano wordt in 2012 vervangen door een nieuw model. De 458 Spider staat voor volgend jaar op de agenda. Het iconische sportautomerk is niet van plan om met een vierdeurs coupé of SUV op de markt te komen. Wel wil Ferrari doorgaan met het introduceren van speciale series. Dit jaar is dat de 599 GTO, in 2012 de nieuwe Enzo en een jaar later komt de 458 Scuderia op de markt.

Maserati wil de komende jaren flink groeien. Om dat doel te halen introduceert het merk in de komende jaren een nieuw instapmodel onder de Quattroporte. Of het om een vierdeursmodel of een coupé gaat weten we helaas nog niet. Verder meldt het merk-met-de-drietand dat er binnenkort een opvolger komt voor de Quattroporte.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *