Nieuwe Suzuki SX4 komt in 2013

Suzuki start in 2013 met de productie van de nieuwe SX4. De compacte SUV krijgt de beschikking over de 1.6 MultiJet dieselmotor van Fiat.

Suzuki is gestart met de ontwikkeling van de nieuwe generatie SX4. In 2013 lopen de eerste exemplaren van de band in de Suzuki-fabriek in Hongarije. Of er ook weer een zustermodel van Fiat komt is niet zeker. Fiat bekijkt op dit moment de mogelijkheden voor een opvolger van de Sedici.

Automotive News meldt dat Suzuki graag voor Fiat een compacte SUV wil bouwen maar de Italianen hebben nu de beschikking over de techniek van Jeep. Er komt wellicht een compacte SUV van Jeep en Fiat zou een afgeleide van dat model op de markt kunnen brengen. Over deze twee modellen is nog geen beslissing genomen.

Toch blijft de samenwerking tussen Suzuki en Fiat bestaan. Fiat gaat namelijk de dieselmotoren leveren voor de nieuwe SX4. Suzuki krijgt de beschikking over de 1.6 MultiJet dieselmotor van het Italiaanse concern. De huidige SX4 maakt nog gebruik van de ‘oude’ 2.0 MultiJet met 135 pk. De benzinemotoren van de SX4 zijn afkomstig van Suzuki zelf. Die gebruikt het merk ook in de Swift.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *