Nieuwe SUV’jes: Fiat Sedici en Suzuki Portivo

De gezamenlijk ontwikkelde mini-SUV’s van Fiat en Suzuki gaan waarschijnlijk Sedici en Portivo heten. De naam Sedici is door Fiat nog niet geregistreerd, Suzuki heeft echter wel al Portivo vastgelegd. Beide SUV’s zullen begin 2006 worden geïntroduceerd en komen uit dezelfde fabriek.

De naam Sedici is Italiaans voor zestien en dat is – jawel – het product van vier maal vier. Tegen meerprijs wordt de semi-terreinwagen dan ook leverbaar met 4×4-techniek. De SUV wordt begin 2006 groots gelanceerd tijdens de Olympische Winterspelen in Turijn.

Beide modellen worden in de Europese fabriek van Suzuki in Hongarije gebouwd. Suzuki gaat 60.000 exemplaren van de compacte SUV vervaardigen. De Japanners produceren in de Hongaarse fabriek momenteel de Swift, Wagon R+ en Ignis. Laatstgenoemde model moet wijken voor de nieuwe SUV, terwijl de productie van de Wagon R+ reeds is overgeheveld naar Polen. In de Hongaarse fabriek wordt overigens straks ook de Swift Cabrio gebouwd, en ook dit model zal in de eerste helft van 2006 worden geïntroduceerd.

De Fiat en Suzuki 5-deurs SUV’jes zijn ontwikkeld op een aangepaste bodemsectie van de nieuwe Swift. Voor de aandrijving zorgen twee benzinemotoren (1.5, 99 pk) en 1.6, 107 pk) en één diesel (1.9 120 pk). Standaard voorziet zowel Fiat als Suzuki in voorwielaandrijving, afhankelijk van de versie is vierwielaandrijving beschikbaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *