Nieuwe software maakt dieselmotoren Fiat Chrysler schoner

Fiat Chrysler start in april met de uitrol van software die de praktijkuitstoot van zijn dieselmotoren vermindert. De update komt ook beschikbaar voor al verkochte dieselauto’s.

Fiat Chrysler neemt naar aanleiding van het dieselschandaal bij Volkswagen maatregelen om de uitstoot van dieselmotoren te verminderen. Het merk heeft de software van zijn meest recente motoren doorontwikkeld, waardoor het verschil tussen de opgegeven uitstoot en de daadwerkelijke uitstoot wordt verminderd. De praktijkuitstoot wordt daardoor dus lager.

Fiat Chrysler start in april met de uitrol van motoren met de nieuwe software. Ook al verkochte dieselauto’s kunnen voorzien worden van de nieuwe software. Er komt geen terugroepactie, maar eigenaren kunnen de update kosteloos laten uitvoeren door de dealer.

De update komt alleen beschikbaar op de motoren met Euro 6-certificering. Het gaat om de bepaalde versies van de 1.6 en 2.0 Multijet-motoren en alle huidige 2.2 en 3.0 diesels. De motoren worden geleverd in modellen van Fiat, Alfa Romeo, Jeep en Maserati.

Fiat Chrysler gaat vanaf volgend jaar SCR-techniek toepassen in alle dieselmotoren. In het uitlaatsysteem wordt dan AdBlue, een chemisch additief, ingespoten waardoor met behulp van een speciale katalysator schadelijke NOx-deeltjes worden afgebroken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *