Nieuwe MPV Fiat ook voor zeven personen

Fiats project ‘Ellezero’ vordert gestaag. De verlate opvolger van de MPV Fiat Idea gaat halverwege volgend jaar in productie. Voorjaar 2012, op de Autosalon van Genève, debuteert de nieuweling.

Na flinke modernisering van de productiefaciliteiten in Servië kunnen eind dit jaar al de eerste testmodellen van Fiats nieuwe MPV van de band lopen. Reden voor het hoofd van Fiat Automobili Srbija, Antonio Cesare Ferrara, om alvast wat over de nieuwe auto te vertellen aan persbureau Bloomberg.

Onder de codenaam ‘Ellezero’ (of L0 in het kort) ontwikkelt Fiat een nieuwe MPV voor het B-segment. Die wordt iets groter dan de Fiat Idea, tussen de 4,10 en 4,25 meter lang. Dat is althans de basisversie, voor vijf personen. Het nieuwe model verschijnt ook als verlengde versie voor zeven personen. De auto wordt uitgerust met de populaire, schone TwinAir-motoren van Fiat.

Sinds de Idea (bovenste foto) niet meer leverbaar is in Nederland heeft Fiat geen MPV meer in het gamma. Ook de grotere Fiat Freemont is hier niet verkrijgbaar. Wel is de Lancia Musa (onderste foto) te koop, die technisch identiek is aan de Idea maar luxer is uitgevoerd en daardoor in een ander segment valt. Er valt dus nog wat voor Fiat te halen. Het concern wil jaarlijks 250.000 stuks van de MPV produceren, ‘afhankelijk van de vraag natuurlijk’.

De première van de nieuwkomer is in maart 2012 op de Autosalon van Genève. De productie begint daarna in mei of juni van dat jaar. Dat zal de periode zijn waarin Fiat de prijzen bekendmaakt. Al eerder hopen we te berichten of de nieuwe MPV wederom een Lancia-broertje krijgt of ‘enig kind’ blijft.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *