Nieuwe auto voor 5.000 euro, in Duitsland

Automerken in Duitsland stunten met prijzen nu de slooppremie is ingevoerd. Bovenop de bonus die de overheid uitkeert, geven merken nog eens extra kortingen. En dan komt het voor dat je een nieuwe Fiat Panda voor minder dan 5.000 euro aanschaft.

De ‘Abwrackprämie’, zoals de Duitsers het noemen, is een groot succes in Duitsland. Wanneer je een oude auto naar de sloop brengt en een nieuwe koopt, krijg je tot 2.500 euro premie van de Duitse overheid. De automerken in Duitsland maken gretig gebruik van de nieuwe regeling en overschreeuwen elkaar met aanbiedingen.

Fiat weet het wel heel erg mooi te maken. Bovenop de slooppremie ontvangt de koper nog eens extra kortingen waardoor een nieuwe Panda nog maar 4.990 euro kost, een Grande Punto 6.490 euro en een Bravo 9.990 euro. Ook Lancia kan er wat van, op een nieuwe Musa (een compacte MPV) kan de korting oplopen tot 5.000 euro, oftewel eenderde van de oorspronkelijke prijs.

Andere kleine modellen worden eveneens voor spotprijzen aangeboden. Een nieuwe Renault Twingo neem je voor 5.990 mee naar huis en een Toyota Aygo voor 5.975 euro. De Brilliance BS4, een Chinese middenklasser van 4,70 m lang die in Nederland niet te koop is, kost nog maar 13.490 euro na inlevering van je oude auto. Daar koop je hier amper een kale Volkswagen Polo voor.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *