Mini en Alfa bundelen krachten

De autoconcerns BMW en Fiat hebben een intentieverklaring getekend voor een samenwerkingsverband. Dochterondernemingen Mini en Alfa gaan ideeën en onderdelen uitwisselen en BMW zal assistentie bieden bij het herintroduceren van Alfa Romeo op de Amerikaanse markt.

“Door gezamenlijk onderdelen en voorzieningen te ontwikkelen en gebruiken, kunnen we kosten besparen”, zegt Friedrich Eichiner, topman bij BMW, die net als zijn collega Alfredo Altavilla van Fiat zijn handtekening zette onder de intentieverklaring.

“De voorgestelde samenwerking met BMW is een belangrijke mijlpaal in onze strategie, die zich richt op het aangaan van allianties”, verklaart Fiat-CEO Sergio Marchionne. “Wij zijn zeer verguld dat zo’n gerespecteerde partij in de auto-industrie met ons wil samenwerken, met als duidelijk doel om de concurrentiepositie van beide merken te versterken.”

Fiat heeft op dit moment al overeenkomsten met Suzuki, Tata en PSA. BMW is ook een partner van PSA. De exacte invulling van de samenwerking tussen Fiat en BMW is nog niet bekend. Aan het eind van het jaar gaan de twee concerns wederom om tafel zitten om de gesprekken af te ronden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *