Lotus gaat Abarth helpen

Abarth krijgt hulp uit onverwachte hoek bij de ontwikkeling van een nieuw model. De sportieve divisie van Fiat heeft Lotus zo ver gekregen om ervaring en technologie te delen. Het doel is een tweezits roadster te realiseren.

Het wordt het eerste model van Abarth dat niet direct is afgeleid van een Fiat. Bij de introductie van de Abarth 500 gaf topman Luca de Meo al aan hiervan te dromen, maar stelde hij tevens dat Abarth daar niet de juiste kennis voor in huis had. Die benodigde expertise heeft Abarth nu gevonden bij Lotus.

Het model zal worden gebaseerd op de nieuwe generatie Lotus Elise. Het wordt echter geen één-op-één kopie van dat model. Naar verluidt zal de Abarth meer weg hebben van de inmiddels ter ziele gegane Smart Roadster, maar dan een maatje groter.

Wat betreft de motorisering blijft Abarth het eigen concern trouw. Dus geen blok van Lotus, maar een van de nieuwe turbomotoren met directe inspuiting van de Fiat Group. Het vermogen moet rond de 240 pk komen te liggen, terwijl het gewicht beperkt blijft tot ongeveer 900 kilogram. Dat belooft wat. Het nieuwe Abarth-model wordt in 2011 verwacht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *